Home Blog

De beste tuintrends van 2022

0

Net als decoratiestijlen en veranderingen in wat hip is in een dames tas, komen en gaan trends in landschapsarchitectuur. Enkele van de toptrends van dit jaar kwamen voort uit ons evoluerende verlangen om met de natuur om te gaan en onze wereld te behouden. Sommige zijn voortgekomen uit gedwongen opsluiting in onze huizen tijdens de Covid-19-pandemie. Anderen hebben meer een esthetische oorsprong. Hoe dan ook, ze zijn leuk om op te nemen in het groeiseizoen om interesse, gemak en bruikbaarheid toe te voegen. Hieronder vind je een paar fantastische tips die je kunt toepassen in je tuin!

Klimaatveranderingen 

Omdat klimaatverandering een feit is, brengen veel tuinders veranderingen aan in hun landschapsontwerp. Het is vooral belangrijk in hete, droge, brandgevoelige gebieden om xeriscaping op te nemen en inheemse en droogtetolerante planten te gebruiken. Verminder het aantal met sap gevulde planten die vuur kunnen aanwakkeren, of verplaats ze in ieder geval ver van je huis. Stenen of grindpaden werken daarnaast zowel als een brandgang als een manier om regenafvoer te verminderen. Maak in overstromingsgebieden bovendien geulen om water af te voeren en voeg regentuinen toe om het regenwater te verminderen. Daarnaast is het slim om hellingen te planten voor erosiebestrijding.

Eetbare tuinen

Of je het nu een moestuin, een overwinningstuin, van boer tot bord tuinieren of iets anders noemt, de eeuwenoude trend om je eigen voedsel te verbouwen is groter dan ooit. Er zijn zoveel voordelen. Naast het verkrijgen van de meest verse groenten en fruit, kun je de teelt controleren – volledig biologisch gaan (of op zijn minst pesticiden en herbiciden mijden) of lokale compost gebruiken in plaats van chemische meststoffen. Je kunt met een eetbare tuin het hele gezin erbij betrekken en je kinderen waardevolle vaardigheden bijbrengen op het gebied van duurzaamheid, wat bij een toilettas leer ook belangrijk is.

Inheemse planten

Inheemse planten trekken lokale bestuivers aan en ondersteunen de regionale fauna. Ze zijn een belangrijk element in elk xeriscaping-plan, dat helpt om het waterverbruik te verminderen. Inheemse planten hebben geen kunstmest of pesticiden nodig, wat een ecologisch voordeel is. Ze zullen ook erosie verminderen. Een extra bonus is dat inheemse planten in je landschap zouden moeten gedijen, terwijl andere planten het moeilijk hebben zonder de juiste temperatuur, licht, grond en regenval. Als je nieuwe planten in je tuin wilt plaatsen dan is het dus zeker een goed idee om te kiezen voor inheemse exemplaren die je na de aankoop in je weekendtas mee naar huis kunt nemen.

Wildwaterput

Huiseigenaren hebben al tientallen jaren vogelvoeders opgehangen, maar met de krimpende leefomgeving voor dieren in het wild en de klimaatverandering doen veel mensen meer om dieren in het wild te ondersteunen. Het is belangrijk om het juiste soort voer aan te bieden, geleverd in de juiste voerbak. De modewoorden van dit jaar, zoals rewilding, nature scaping en curated wilding, suggereren het verlangen naar een tuinontwerp dat er natuurlijk uitziet en dieren in het wild uitnodigt. Voeg waterpartijen toe – die dit jaar naar verwachting groot zullen zijn – waardoor dieren in het wild veilig kunnen drinken. Plant ook beschutte struiken en vruchtbomen om ze te beschermen tegen roofdieren.

5 goedkope manieren om je tuin leuker te maken

0

Je tuin is je thuis in de buitenlucht. Je kunt er heerlijk genieten van een drankje of een maaltijd in de zon, of lekker relaxen onder de parasol. Maar je tuin kan ook nog veel meer worden dan dat! Met enkele goedkope aanpassingen kun je hem net zo mooi maken als die van je buren. In dit artikel geven we je vijf tips om je tuin op te fleuren voor weinig geld. Op deze manier kun je toch genieten van een mooie tuin, zonder dat je er een fortuin aan uit hoeft te geven.

Kies voor goedkope bomen en planten

Als je een tuin wilt aanleggen, is het verstandig om te kiezen voor goedkope bomen en planten. Zo hoeft het niet per se duur te zijn om je tuin mooi aan te leggen. Ook kun je ervoor kiezen om zelf plantjes en bloemen te kweken. Dit is niet alleen heel erg leuk, maar ook nog eens supergoedkoop. Voorbeelden van goedkope bomen zijn Leibomen. Deze bomen zijn niet alleen mooi, maar ook heel erg duurzaam. Het is daarom niet voor niets dat je deze bomen op gerenommeerde plekken als Bomenkopen.nl tegenkomt.

Investeer in een mooie tuinset

Een andere manier om je tuin wat op te fleuren, is door te investeren in een mooie tuinset. Dit hoeft niet per se heel erg duur te zijn. Er zijn genoeg goedkope tuinsets te koop die er toch heel mooi uitzien. Ook kun je ervoor kiezen om tweedehands spullen aan te schaffen. Dit is vaak nog een stuk goedkoper dan wanneer je alles nieuw koopt. Bovendien zal niemand merken dat je spullen tweedehands zijn.

Schaf een paar leuke accessoires aan

Als je tuin een beetje saai oogt, kun je ervoor kiezen om wat leuke accessoires aan te schaffen. Dit hoeft niet per se heel erg duur te zijn. Er zijn genoeg goedkope accessoires die je tuin net even wat meer sfeer geven. Denk bijvoorbeeld aan een mooie windlicht of een paar leuke plantenhangers.

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zijn heel erg in op dit moment. Dit hoeft niet per se heel erg duur te zijn. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van hout, riet of bamboe. Op deze manier geef je je tuin meteen een heel andere uitstraling.

 

Kies voor goedkope verlichting

Verlichting is altijd handig in de tuin. Zo kun je ook ‘s avonds nog lekker buiten zitten en genieten van het mooie weer. Er zijn genoeg goedkope verlichtingselementen te koop die je tuin net even wat meer sfeer geven. Denk bijvoorbeeld aan solar lights of LED-lampjes. Op deze manier kun je toch nog genieten van je tuin.

 

Tips voor de aankleding van je tuin

0

Steed vaker zien we dat de mensen een groot deel van de tijd, uiteraard met name in de zomer doorbrengen in de tuin. Niet voor niets natuurlijk dat ze dan extra bezig zijn met de aankleding hiervan. Je wilt immers wel in een gezellige omgeving zitten, net als dat je dat in huis ook doet. Omdat het voor buiten vaak voor velen net een stukje lastiger is om te bepalen wat ze nu allemaal willen, hebben we een aantal tips die het je een stuk makkelijker kunnen maken. Dus ben jij voornemens om met je tuin aan de slag te gaan of heb je al een tuin die zo goed als af is, maar mist je net dat laatste stukje? Dan hebben wij een aantal tips voor je! Doe er dus je voordeel mee.

Zorg voor een opgeruimde tuin

De eerste tips die we je geven, die klinkt waarschijnlijk ontzettend voor de hand liggend. Toch zien we ontzettend vaak, dat mensen met het opruimen van hun tuin al een enorme verandering teweeg kunnen brengen. Je kunt je immers voorstellen, dat wanneer je in een tuin vol bezaaid met bladeren zit, dit op een gegeven moment gaat irriteren. Zorg er daarom voor, dat alles wat overbodig is wordt verwijderd. Zaken zoals onkruid, bladeren en allerlei andere prullaria die er niet horen te liggen, dienen verwijderd te worden. Je zult merken, dat dit al een wereld van verschil is. Heb je nu spullen die je graag wilt bewaren? Leg ze dan in een opbergmand in de schuur of bij je thuis. Zo hoef je ze niet direct weg te gooien, maar zijn ze wel weg uit je tuin.

Bepaal de stijl

Net als thuis, is het ook goed om voor je tuin een bepaalde stijl te hanteren. Dit kan in principe alle kanten op en hoeft niet zo strikt te zijn, zoals je dit wellicht in huis wel hebt gedaan. Materialen die zich perfect lenen voor de aankleding van je tuin zijn onder andere een rotan hanglamp voor onder je overkapping, maar ook een rotan bloempot op verschillende hoeken in je tuin vol met prachtige bloemen of planten zijn een absolute aanrader. Het grote voordeel aan het inrichten van je tuin is, is dat je je niet perse aan een bepaalde stijl hoeft vast te houden. Je kunt namelijk prima verschillende stijlen met elkaar combineren. Juist dit maakt het inrichten van onze tuin zo leuk.

Creëer een plek om te zitten

Iedere tuin heeft natuurlijk een plek nodig om te kunnen zitten. Zorg er daarom dus ook voor, dat deze plek zorgvuldig wordt uitgekozen. Zo is het verstandig om rekening te houden met de stand van de zon, maar ook met de eventuele mogelijkheid tot het creëren van voldoende schaduw wanneer je toch buiten wilt zitten, maar even niet in de zon. Je doet er daarom dus ook goed aan om eventueel een tuinarchitect in te schakelen, die je hierin kan begeleiden, zodat je zeker weet dat de indeling van je tuin juist is.

Op deze manier geef jij je tuin een gezellige sfeer

0

Wanneer de lente- en zomermaanden voor de deur staan gaan we massaal met zijn allen naar buiten. Het is fijn om met mooi weer buiten te zijn en om dit samen met vrienden en familie te vieren. Dit kun je bijvoorbeeld doen met de Douglas tuinbankl! De zomermaanden zijn dan ook de tijd dat mensen hun tuin gaan opknappen. Van bloemetjes planten tot grasmaaien: de tuin wordt tijdens het mooie, zomerse weer goed aangepakt. In dit artikel leggen wij je uit hoe jij je tuin nog gezelliger kan maken, zodat je hier leuke herinneringen met je vrienden en familie beleefd!

Zo breng je sfeer terug in je tuin

Na de regenachtige en donkere herfstdagen, kan je tuin wel een opknapbeurt gebruiken. Het is hierbij als eerste belangrijk dat je kijkt naar je wat je kunt opruimen. Oude bloemen of planten die niet meer bloeien of een oude tuinset die aan vernieuwing toe is. Ruim troep op, zodat je ruimte hebt voor nieuwe items. Je kunt er namelijk voor kiezen om nieuwe planten en bloemen te planten. Dit geeft een kleurrijke sfeer. Daarnaast kun je lichtjes of andere decoratie toevoegen aan je tuin. Hoewel het in de zomermaanden lang licht is, is het gebruik van sfeerverlichting altijd een goed idee!

Zorg voor een gezellige plek om te zitten

Het belangrijkste aan een tuin in de zomermaanden is sfeer. Maar wat is een gezellige sfeer zonder een leuke, knusse plek waar je kunt zitten met familie en vrienden? Kies bijvoorbeeld voor de robuuste picknicktafel. Deze houten tuinbank is gemaakt van duurzaam hout van goede kwaliteit. De bank kan ook worden gebruikt als loungebank en je kunt uit verschillende varianten kiezen. Zo kun je bijvoorbeeld een set kopen met en zonder leuning. Je kunt deze set zowel buiten als in een tuinhuis zetten. Er is veel keuze, waardoor er altijd wel iets tussen zit wat bij jou en je tuin past. Maak de loungeplek af met leuke, kleurrijke kussens en een dekentje en je hebt de perfecte plek om met vrienden en familie te zomerse dagen door te brengen!

Geef je tuin een boost met dit item

0

Het zonnetje schijnt, je hebt een vrije dag en je droomt over een buiten keuken. Het liefst ben je namelijk de hele dag buiten te vinden. Wandelen, een ijsje halen in de stad of simpelweg een blokje om met je hond. Wanneer het weer het toelaat gaan alle Nederlanders massaal naar buiten om te genieten van de zonnestralen. Hierbij is het fijn om dit in je eigen achtertuin te kunnen doen. Geen enkel park kan op tegen het gemak van thuis. Bovendien heb je een koelkast vol koud eten en drinken bij de hand. Toch is er een item wat je tuin een enorme boost kan geven in de zomermaanden, namelijk een buiten keuken. 

De voordelen van een buiten keuken

Een groot voordeel van een buiten keuken is, de naam verklapt het al, dat je buiten kunt koken. Wanneer het mooi weer is kun je in het zonnetje steaks of hamburgers gaan bakken. Dit kun je uiteraard ook op een barbecue, maar een buiten keuken biedt veel meer mogelijkheden. Zo kun je alle functionaliteiten die je bij een binnen keuken ook hebt, toevoegen aan je buiten keuken. Je kunt ook uitbreiden met verschillende keukenkastjes, waardoor je handig al je spullen kunt opbergen. Het voordeel van buiten eten koken is dat het in de zomer niet nog warmer wordt in je huis door het koken. Je kunt je keuken zo uitgebreid mogelijk maken als je zelf wilt.

Welke buiten keuken kies je?

Zoals we al hebben vermeld kun je uit veel verschillende soorten, maten en functionaliteiten kiezen wanneer jij een buiten keuken wilt plaatsen. Allereerst is het verstandig om te kijken naar je eigen wensen. Wat zoek je in een buiten keuken? Over hoeveel opbergruimte moet de keuken beschikken? Dit zijn allemaal zaken waar je over na moet denken wanneer je een keuken wilt aanschaffen. Wanneer je eenmaal een keuken in je tuin hebt staan, kunnen de lange zomeravonden beginnen. Nodig vrienden en familie uit en geniet van een hele avond in de tuin met lekker eten. Dit allemaal met het voordeel dat je in de warme zon staat te bakken en braden!

Een aanwinst voor je tuin: loungeset of tuinset

0

Je maakt je tuin helemaal compleet door een loungeset of tuinset. Het is maar net waar je je tuin voor wil gebruiken. Hoe dan ook kun je voor een loungeset of tuinset geheel zelf kiezen wat je voor soort materiaal en look wil. Ga je voor klassiek en landelijk of liever stoer en robuust? Wil je hout of juist staal? Voor een loungeset ben je misschien eerder geneigd om hout te kiezen en massievere looks. Voor een tuinset wil je misschien liever slankere meubelen van staal of kunststof. De keuze is geheel aan jou.

Loungeset

Een loungeset kies je als je vooral in je tuin wil gaan hangen. Bijvoorbeeld ’s avonds of juist in de zon een gezellig drankje doen met de familie of met vrienden. Of als je graag op de bank een boek leest of een puzzel doet en dit ook buiten wil kunnen doen. Een loungeset bestaat uit een lage salontafel en een aantal stoelen. Hoe je dat precies combineert, is aan jou. En hangt natuurlijk van de ruimte in je tuin af. Niet iedereen heeft bijvoorbeeld genoeg ruimte voor een loungeset en een tuinset.

Tuinset

Als je dat wel hebt, kun je mooi een loungeset en een tuinset kiezen van dezelfde materialen en looks. Een tuinset is vooral handig wanneer je buiten wil kunnen eten. In plaats van loungestoelen of -banken en een lage salontafel, heeft een tuinset stoelen waar je normaal rechtop in kunt zitten en een tuintafel op tafelhoogte. Een tuinset is dus een set aan tuinmeubelen waarmee je gezellig buiten kunt eten. Het is dus aan jou: wil je buiten loungen of buiten dineren? Of kun je allebei?

De leukste loungebank voor in je tuin

0

Als je je tuin graag wilt opfleuren en gezelliger wilt maken, dan kun je dat makkelijk doen door een leuke loungebank in je tuin te plaatsen. Hier kun je lekker gaan zitten met goed weer en er een gezellige avond van maken met je bezoek of gewoon met je partner. Een loungebank voor in de tuin zorgt meteen voor een leuke zitplek in je tuin. Maar hoe vind je de juiste loungebank voor in je tuin? En waar koop je deze dan? Dat lees je in de volgende alinea’s. 

Zo kies je de beste loungebank uit

De juiste loungebank uitkiezen is belangrijk, zodat je meteen kunt gaan genieten van de nieuwe bank in de tuin als deze wordt geleverd. Wij hebben een paar tips voor je zodat je de juiste en beste loungebank voor in de tuin uitkiest. Sowieso is het ten eerste belangrijk dat je de plek opmeet waar je de bank zou willen hebben. Dan weet je de afmetingen van dit oppervlak en kun je op basis daarvan een bepaalde maat bank uitzoeken. 

Bedenk daarnaast of je een normale bank of hoekbank wilt, hoeveel zitplekken je wilt en van welk materiaal en kleur je de bank wilt hebben. Door dit te bedenken en de afmetingen te weten kun je gericht gaan zoeken naar de juiste loungebank voor in je tuin.

Koop de nieuwe loungebank voor in je tuin bij de Loungeset Outlet

Als je dan weet wat voor loungebank je wilt hebben, dan is het tijd om over te gaan op het kopen van de bank. Je kunt natuurlijk naar een tuincentrum, maar tegenwoordig kun je ook gewoon online op het internet loungesets en loungebanken kopen. Daar vind je namelijk ook een Loungeset Outlet waar je de leukste banken en sets voor in je tuin met korting kunt kopen.

Beste accu heggenschaar

0

Wat de beste accu heggenschaar is, hangt natuurlijk grotendeels af van wat je ermee van plan bent te doen. Heb je één struik die je een paar keer per jaar moet bijwerken of heb je een heel landgoed met bomen die bijgewerkt moeten worden? Dat is een aardig verschil in wat voor jou werkt. Je hebt in ieder geval gekozen voor een accu heggenschaar en geen andere aandrijving. Dat is zeker een goede keuze! Tenzij je echt urenlang je heggenschaar van plan bent achtereen te gebruiken is een accu heggenschaar namelijk de beste optie. 

Aandrijving

Een accu heggenschaar werkt namelijk op een accu. Zo’n accu moet opgeladen worden en gaat ook maar beperkt mee. Kies dus voor een accu heggenschaar met een accu die lang genoeg vol blijft voor de tijd die jouw klus kost. Daar zitten namelijk verschillen in. Een heggenschaar met een aandrijving van brandstof kan een stuk langer meegaan, maar is weer niet zo milieuvriendelijk. Bovendien is een accu heggenschaar een stuk goedkoper. Een heggenschaar op accustroom kan nog goedkoper zijn, maar dan ben je wel beperkt tot de ruimte van je kabel. En het werkt een stuk minder praktisch.

Merken en waar te koop?

Als je echt goedkoop gaat, kies je voor een handmatige heggenschaar. Maar daar ben je waarschijnlijk niet naar op zoek. Gelukkig kun je tegenwoordig bijna overal accu heggenscharen vinden. Bij de bouwmarkt, in het tuincentrum en vooral online. Het is daarbij handig om te kijken of je andere apparatuur hebt van hetzelfde merk. Vaak kun je de accu’s van verschillend gereedschap en tuingereedschap namelijk op alle apparaten gebruiken zolang je hetzelfde merk koopt.

Kunstgras wordt dé trend van 2022!

0

Het onderhouden van je voor- en achtertuin en het gazon zijn dingen waar de meeste mensen niet vrolijk van worden. Dan kan kunstgras uitkomst bieden. Met kunstgras hoef je namelijk nooit te maaien of je druk te maken over vorst of droogte. Het hele jaar kun je genieten van kunstgras zonder dat het er minder goed uit gaat zien. Niet gek dus dat mensen kiezen voor kunstgras in plaats van echt gras. Zeker wanneer je met enige regelmaat niet thuis bent. Dan blijft je tuin er mooi bij liggen.

Op andere plekken dan in de tuin

Het is logisch dat je denkt aan kunstgras voor in je tuin. Daar zullen de meeste mensen hun kunstgras ook plaatsen. Maar je kunt ook kiezen voor kunstgras op je balkon bijvoorbeeld. Zo heb je nog meer het idee dat je een buitenruimte hebt, ook als je geen tuin hebt. Daarnaast kun je kunstgras rond een zwembad aanbrengen of kunstgras creatief in je interieur inzetten. Het is natuurlijk een vervanger voor echt gras, maar je hoeft kunstgras niet alleen daarvoor te gebruiken.

Voor verschillend gebruik

Kunstgras is er net als gezaaid gras in talloze soorten. Alle soorten zijn geschikt voor bepaalde soorten gebruik. Heb je bijvoorbeeld huisdieren of spelen je kinderen veel op het kunstgras in de tuin? Dan wil je een variant die daar goed tegen kan. Andere kunstgrasvarianten zijn juist weer enkel voor de look. Dan kun je zelf bepalen in hoeverre je wil dat het oogt als echt gras. Loop je graag op blote voeten over je kunstgras? Kies dan voor een zachte kunstgras variant. Zo zijn er talloze opties voor verschillende soorten gebruik.

Houten plantenbakken met staal: de tuintrend van 2022

0

Je hebt ongetwijfeld planten in je tuin als je een beetje bezig bent met je tuininterieur. Sommige mensen zijn gek van planten wild laten groeien. Maar je kunt ook denken aan een houten plantenbak. Zo voeg je iets toe aan je tuininterieur behalve groen. En hout en groen combineren bovendien op een mooie natuurlijke wijze. Een houten plantenbak staat ook prachtig op een balkon. En ook daar bereik je datzelfde resultaat van de natuurlijke look door hout en groen te combineren. Het groen komt natuurlijk van de planten in de plantenbak.

Houten buitenkant

Met een houten plantenbak bedoelen we een plantenbak die aan de buitenkant van hout is. Een volledig houten plantenbak is namelijk niet zo praktisch. De binnenkant van een plantenbak is daarom vaak van staal of kunststof gemaakt. Zo kun je de planten voldoende water geven zonder dat het hout beschadigt of het water weglekt via het hout. Toch is het handig om hout te kiezen dat goed tegen weersomstandigheden kan. Want de houten plantenbak staat natuurlijk buiten. Regen kan alsnog invloed hebben op de houten buitenkant van de plantenbak.

Hout met staal buitenkant

Wat je ook steeds meer ziet is een houten plantenbak met staal aan de buitenkant. De binnenkant is nog steeds hetzelfde, maar de buitenkant van de plantenbak is niet enkel meer van hout. Er zit bijvoorbeeld een stalen rand om de plantenbak heen. Zo kies je voor een stoerdere, meer industriële look voor in de tuin of op het balkon. Dat kan bijvoorbeeld heel mooi combineren met een meer industrieel interieur in je huis. Of juist contrasteren met een tuin vol wild groeiend groen.

Altijd op de hoogte van de beste Tuin Aanbiedingen?

- Nooit meer te veel betalen

- Alleen de beste aanbiedingen

- Geen spam

Gefeliciteerd! Jouw tuin is blij met je ;) Vanaf nu ben je altijd op de hoogte van de beste aanbiedingen