Beste accu heggenschaar

0
435

Wat de beste accu heggenschaar is, hangt natuurlijk grotendeels af van wat je ermee van plan bent te doen. Heb je één struik die je een paar keer per jaar moet bijwerken of heb je een heel landgoed met bomen die bijgewerkt moeten worden? Dat is een aardig verschil in wat voor jou werkt. Je hebt in ieder geval gekozen voor een accu heggenschaar en geen andere aandrijving. Dat is zeker een goede keuze! Tenzij je echt urenlang je heggenschaar van plan bent achtereen te gebruiken is een accu heggenschaar namelijk de beste optie. 

Aandrijving

Een accu heggenschaar werkt namelijk op een accu. Zo’n accu moet opgeladen worden en gaat ook maar beperkt mee. Kies dus voor een accu heggenschaar met een accu die lang genoeg vol blijft voor de tijd die jouw klus kost. Daar zitten namelijk verschillen in. Een heggenschaar met een aandrijving van brandstof kan een stuk langer meegaan, maar is weer niet zo milieuvriendelijk. Bovendien is een accu heggenschaar een stuk goedkoper. Een heggenschaar op accustroom kan nog goedkoper zijn, maar dan ben je wel beperkt tot de ruimte van je kabel. En het werkt een stuk minder praktisch.

Merken en waar te koop?

Als je echt goedkoop gaat, kies je voor een handmatige heggenschaar. Maar daar ben je waarschijnlijk niet naar op zoek. Gelukkig kun je tegenwoordig bijna overal accu heggenscharen vinden. Bij de bouwmarkt, in het tuincentrum en vooral online. Het is daarbij handig om te kijken of je andere apparatuur hebt van hetzelfde merk. Vaak kun je de accu’s van verschillend gereedschap en tuingereedschap namelijk op alle apparaten gebruiken zolang je hetzelfde merk koopt.

Rate this post