Houten plantenbakken met staal: de tuintrend van 2022

0
338

Je hebt ongetwijfeld planten in je tuin als je een beetje bezig bent met je tuininterieur. Sommige mensen zijn gek van planten wild laten groeien. Maar je kunt ook denken aan een houten plantenbak. Zo voeg je iets toe aan je tuininterieur behalve groen. En hout en groen combineren bovendien op een mooie natuurlijke wijze. Een houten plantenbak staat ook prachtig op een balkon. En ook daar bereik je datzelfde resultaat van de natuurlijke look door hout en groen te combineren. Het groen komt natuurlijk van de planten in de plantenbak.

Houten buitenkant

Met een houten plantenbak bedoelen we een plantenbak die aan de buitenkant van hout is. Een volledig houten plantenbak is namelijk niet zo praktisch. De binnenkant van een plantenbak is daarom vaak van staal of kunststof gemaakt. Zo kun je de planten voldoende water geven zonder dat het hout beschadigt of het water weglekt via het hout. Toch is het handig om hout te kiezen dat goed tegen weersomstandigheden kan. Want de houten plantenbak staat natuurlijk buiten. Regen kan alsnog invloed hebben op de houten buitenkant van de plantenbak.

Hout met staal buitenkant

Wat je ook steeds meer ziet is een houten plantenbak met staal aan de buitenkant. De binnenkant is nog steeds hetzelfde, maar de buitenkant van de plantenbak is niet enkel meer van hout. Er zit bijvoorbeeld een stalen rand om de plantenbak heen. Zo kies je voor een stoerdere, meer industriële look voor in de tuin of op het balkon. Dat kan bijvoorbeeld heel mooi combineren met een meer industrieel interieur in je huis. Of juist contrasteren met een tuin vol wild groeiend groen.

Rate this post