Uw huis beveiligen met camera’s: dit zijn de opties

0
339
camera

Wanneer u eenmaal de keuze heeft gemaakt om voor camera’s te gaan om uw woning te beveiligen, dan bent u er nog niet. Er bestaan namelijk heel wat soorten camera’s, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. In dit artikel bespreken we er een aantal, zodat u een afgewogen keuze kan maken.

Een in- of outdoor camera

Allereerst is het van belang dat u een keuze maakt tussen een indoor of een outdoor camera. Het verschil zit hem doorgaans in de stof- en waterdichtheid van het apparaat. Bedenk dus of je de camera het liefst binnenshuis of buitenhuis wil ophangen. U kunt natuurlijk ook gaan voor een combinatie.

Infraroodcamera

Dit type camera is, zoals de naam al doet vermoeden, uitgerust met infraroodverlichting. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt voor het filmen in donkere ruimtes en/of het filmen tijdens nachtelijke uren. Ze werken alleen minder goed wanneer ze achter een raam geplaatst worden, dus dat is iets om rekening mee te houden.

Dome camera

Wanneer u gaat voor een dome camera dan koopt u een camera die weggewerkt is in een bolvormig omhulsel. Deze camera’s zijn robuust en waterdicht en daardoor ideaal als buitencamera, zonder risico op beschadiging. Ze zijn lastig saboteren en zijn tot op zekere hoogte bestand tegen vandalisme. Wel moet u er rekening mee houden dat het omhulsel regelmatig moet worden schoongemaakt.

IP-camera

Bij een IP camera gaat het om een camera aan een kabel of één die juist draadloos is. Dit type camera maakt gebruik van het Internet Protocol, een netwerk waarbij de opgenomen beelden lokaal worden opgeslagen en verzonden op een speciale recorder. Vaak kunt u deze beelden terugkijken in een beveiligde app. Zo kunt u dus op afstand kijken wat er zich in uw woning of op uw terrein afspeelt.

Cloudcamera

Een cloudcamera is een IP-camera met een cloudopslagfunctie. Dit betekent dat u niet hoeft te zorgen voor een eigen opslagapparaat. Bijvoorbeeld een SD-kaart of NAS. Omdat de beelden worden opgeslagen in een online cloud en niet op de camera zelf, blijf je toegang houden tot de beelden. Ook als je camera kapotgaat.

Advies op maat

Bij de keuze van huisbeveiliging is advies op maat altijd een aanrader. Kies er daarom voor om advies aan te vragen bij een installateur van huisbeveiliging. Zo kunt u, in goed overleg, voor uw woning de beste keuze maken met betrekking tot de keuze in camera’s, de positie waarop deze geplaatst wordt, en de afstelling.

Rate this post